RECEPT FRÅN HJ

Mjuk rabarberkaka med mandelspån

Mjuk rabarberkaka med mandelspån passar bra till fredagsfikat.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
22 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 400 g skivad rabarber
  • 50 g mandelspån
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och muscovadosocker pösigt i en skål.

2

Blanda mjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.

3

Rör ner det smälta smöret i äggsmeten, varvat med mjölblandningen. Tillsätt mjölken under omrörning till en slät smet.

4

Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Fördela rabarbern över ytan och strö över mandelspån.

5

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

6

Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.


Recept