Du behöver
- 100 g smör
- 2.5 dl farinsocker
- 2 st ägg
- 1.5 dl gräddfil
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk kanel
- 1 tsk kryddnejlikor
- 1 tsk malen ingefära
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vispgrädde
valnötter
pekannötter
lingon
Ugn: 175º
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och farinsocker smidigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör ner gräddfilen.
Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad brödform, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, 45 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och grädde och bred över kakan. Garnera med nötter och lingon.
Tips! Klipp ut en remsa av bakplåtspapper och lägg i botten på formen och upp på kortsidorna så är det enkelt att lossa kakan efter gräddning.