Mjuk pepparkaka

Du behöver 100 g smör 2.5 dl farinsocker 2 st ägg 1.5 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 msk kanel 1 tsk...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2.5 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk malen ingefära

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vispgrädde
valnötter
pekannötter
lingon

Ugn: 175º

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och farinsocker smidigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör ner gräddfilen.

2

Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad brödform, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, 45 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.

3

Glasyr: Rör ihop florsocker och grädde och bred över kakan. Garnera med nötter och lingon.


Kommentar:
Tips! Klipp ut en remsa av bakplåtspapper och lägg i botten på formen och upp på kortsidorna så är det enkelt att lossa kakan efter gräddning.

Scroll to Top