10 bitar
Du behöver
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl kesella
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g riven mandelmassa
- smör till formen
- ströbröd till formen
- 2 päron
- 1 msk strösocker
- 1 msk mald kanel
- mandelspån
Garnering
siktat florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna lite.
2
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i ca 3 minuter. Vispa ner kesellan. Tillsätt smält smör droppvis under vispning.
3
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mandelmassan. Tillsätt allt till äggblandningen och vispa samman till en smet.
4
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen.
5
Kärna ur och klyfta päronen. Lägg i formen och strö över socker, kanel och mandelspån.
6
Grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter. Låt svalna.
7
Garnering: Pudra över florsocker.