RECEPT FRÅN HJ

Mjölkchokladtårta

Chokladmousse av mjölkchoklad på en mandelbotten med choklad. Kan det bli annat än gott? Toppa tårtan med färska hallon, det är alltid en god kombination till choklad.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Botten:

  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 st apelsin rivet skal
  • Mousse:

  • 300 g mjölkchoklad
  • 4 st äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • färska hallon
  • mörk choklad
  • Ugn: 175°

    8-10 bitar

Gör så här

1
Botten: Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Vispa i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter.
2
Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.
3
Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna lite. Rör i en äggula i taget. Vispa grädden och blanda ner hälften i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten i formen.
4
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med strimlad choklad och hallon.

Recept