Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 300 g mjölkchoklad
- 2 st ägg
- 1 st apelsin
- 250 g färska hallon
Gör så här
1
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikron så att den precis smälter. Mjölkchoklad är mer värmekänslig än mörk choklad.
2
Vispa upp äggen och tillsätt chokladen, lite i taget, under kraftig omrörning. Vänd ner apelsinskal och grädde.
3
Häll smeten i en form som rymmer 1 1/2 liter.
4
Mosa hallonen. Klicka i hallonpurén i glassmeten och rör om lite slarvigt. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Låt parfaiten stå i kylen ca 30 minuter före servering.
Receptet räcker till 6-8 portioner.
Tips! Om man enkelt vill lyfta parfaiten ur formen är ett tips att klä formen med plastfolie.