Mjölkchokladfondant

Du behöver 250 g mjölkchoklad 250 g smör 4 st äggulor 4 st ägg 1 dl rörsocker 1 dl vetemjöl Servera med: crème fraîche bär...

Du behöver

  • 250 g mjölkchoklad
  • 250 g smör
  • 4 st äggulor
  • 4 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl

Servera med:

crème fraîche
bär

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer ca 2 dl.

2
Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Sikta ner mjölet i äggvispet och vänd ner chokladsmeten. Fördela smeten i muffinsplåten.

3
Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara lös. Låt fondanterna vila några minuter innan de tas ur formen.

Scroll to Top