Mixad rotfruktssoppa

Du behöver 375 g rotfrukt morot, palsternacka och kålrot 0.5 st gul lök 5 dl vatten 1 msk kycklingfond 0.5 dl grädde salt och peppar...

Du behöver

  • 375 g rotfrukt morot, palsternacka och kålrot
  • 0.5 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • torkad timjan

Garnera med:

färsk timjan

Toast:

2 skiva fullkornsbröd
2 skiva skinka rökt
1 st tomat
2 skiva ost

Gör så här

1
Skala och tärna rotfrukter och lök och koka dem mjuka i 4 dl av vattnet blandat med kycklingfond.

2
Mixa soppan slät och späd med grädde och 1 dl av vattnet. Smaka av med salt, peppar och timjan. Låt soppan koka upp.

3
Toast: Lägg skinka, skivad tomat och ost på bröden och gratinera i 5 minuter tills osten smält.

Scroll to Top