Minisockerkakor med blåbär och vit choklad

Ljuvliga sockerkakor i miniformat med vit choklad och blåbär.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g finhackad vit choklad
  • 100 g frysta blåbär

Garnering

florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt smält smör och grädde och vänd ihop till en smet.

3

Blanda i finhackad choklad och blåbär.

4

Smörj formarna väl och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan de stjälps upp.

5

Garnering: Sikta över florsocker.

Scroll to Top