Du behöver
- 25 g jäst 1
- 2.5 dl mjölk
- 1 dl kesella
- 50 g smör mjukt
- 2 krm salt
- 1 tsk kardemumma stött
- 0.75 dl strösocker
- vetemjöl ca 8 dl
- 1 tsk hjorthornssalt
Till pensling:
1 st ägg uppvispat
Fyllning:
inkråm lite från bullarna
250 g mandelmassa
0.5 st apelsin rivet skal
1 dl mjölk
Dekoration:
2 dl vispgrädde
florsocker
Ugn: 250º
Gör så här
1
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
2
Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, socker och mjölet blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
3
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 32 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
4
Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk.
5
Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa, apelsinskal och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
6
Vispa grädden och klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Sikta över florsockret med hjälp av en tekula med klämma.