RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med lax

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
16 stycken

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg
  • Fyllning

  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk klippt gräslök
  • 100 g kallrökt lax
  • Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnera med

  • 50 g skivad kallrökt lax
  • dillvippor
  • rivet citronskal
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Gör pajdegen. Kavla ut den och ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter. Placera i folieformar.

2

Blanda ost och gräslök. Lägg det i formarna. Fördela laxen ovanpå.

3

Vispa samman äggstanningen och häll den i formarna. Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 15–17 ­minuter.

5

Garnera pajerna med lax rullad till rosor. Toppa med dill och ­citronskal.


Recept