Minipajer med jordgubbar

Minipajer med varma jordgubbar under knäckigt täcke.

Du behöver

  • 1 kg jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl

Pajdeg

150 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap
0.5 tsk bakpulver

Servering

vaniljsås

Ugn: 175°

Gör så här

1

Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Blanda med socker och potatismjöl. Fördela i smorda portionsformar.

2

Pajdeg: Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och blanda i mjöl, havregryn, socker, grädde, sirap och bakpulver. Rör om till en smet. Bred smeten över ­bären.

3

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills pajerna fått fin färg.

4

Servering: Servera pajerna med vaniljsås eller vaniljglass.

Scroll to Top