RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med jordgubbar

Minipajer med varma jordgubbar under knäckigt täcke.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
6 stycken

Du behöver

  • 1 kg jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • Pajdeg

  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Servering

  • vaniljsås
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Blanda med socker och potatismjöl. Fördela i smorda portionsformar.

2

Pajdeg: Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och blanda i mjöl, havregryn, socker, grädde, sirap och bakpulver. Rör om till en smet. Bred smeten över ­bären.

3

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills pajerna fått fin färg.

4

Servering: Servera pajerna med vaniljsås eller vaniljglass.


Recept