RECEPT FRÅN
Minipajer med grönkål och katrinplommon
Av Caroline Hofberg. Foto: Ove Lindfors
Okänd
16 stycken
Du behöver
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 75 g smör
- 0.75 dl kesella
- 1 l grönkålsblad repade
- 10 cm purjolök
- 8 st katrinplommon
- 1,5 dl cheddarost riven
- 3 st ägg små
- 2 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
Pajdeg:
Fyllning:
Äggstanning:
Ugn: 225°
Gör så här
1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till 16 bollar och tryck ut bollarna i formarna. Låt vila i kylen i minst 1 timme.
2
Fyllning: Strimla grönkålen och purjolöken. Fräs grönkål och purjolök tills kålen är riktigt mjuk i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Skär katrinplommonen i mindre bitar. Fördela grönkål, katrinplommon och ost i formarna. Ställ formarna på en plåt.
3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Kommentar:
Genom att göra pajerna portionsstora blir de utmärkta tilltugg på adventsbjudningen. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.
Genom att göra pajerna portionsstora blir de utmärkta tilltugg på adventsbjudningen. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.