RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med cheddar och skinka

Enkla att förbereda är minipajerna med cheddar och skinka. Pajerna kan frysas. Lätt som en plätt att ta fram när det är dags att bjuda på något gott!

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 40 minuter
14 stycken

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg
  • 1 st uppvispat ägg
  • Fyllning

  • 100 g strimlad rökt skinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 2 dl riven cheddarost
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering

  • 2 msk färskost
  • 2 msk frysta lingon
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen enligt förpackningens anvisningar. Sporra eller skär ut kvadrater, 8–10 cm stora. Lägg dem i folieformar. Pensla med ägg.

2

Fyllning: Dela skinkan i tärningar och blanda med grädde, ägg och ost. Skala och finhacka löken.

3

Hetta upp oljan och fräs löken blank utan att den får färg. Krydda med salt och peppar. Vänd ner i äggsmeten.

4

Fördela i formarna och grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills pajerna fått fin färg och stannat helt. Låt svalna lite.

5

Garnering: Blanda färskost och lingon. Toppa pajerna med en klick.


Recept