RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med brie och picklad rödlök

De små ostpajerna med topping av picklad rödlök är perfekta som tilltugg eller på buffén.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
16 stycken

Du behöver

    Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning

  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk klippt gräslök
  • 200 g brieost
  • Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Picklad rödlök

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 2 st rödlökar
  • Topping

  • picklad rödlök
  • skivade rädisor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda vetemjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt i ca 30 minuter.

 

2

Kavla ut degen och ta ut degrundlar, ca 10 cm i diameter. Lägg i små folieformar.

3

Fyllning: Blanda ­riven ost och gräslök och fördela i formarna. Dela brieosten i bitar och fördela i formarna.

4

Äggstanning: Vispa ihop stanningen och häll den i formarna. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överalt.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter.

6

Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör så att sockret löses upp.  Skala och skiva löken tunt. Lägg ner ­löken i lagen och låt vila i ca 30 minuter. 

7

Topping: Toppa med picklad lök och rädisor.

 


Recept