Minipaj med sparris

Du behöver 2 dl vetemjöl 1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 250 g grön sparris 1 dl...

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten

Fyllning:

250 g grön sparris
1 dl ost riven, smakrik
1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar

Servera med:

lufttorkad skinka
crème fraîche
rucola

Ugn: 225º

Gör så här

1
Hacka ihop vetemjöl, dinkel och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut och ta ut rundlar lite större än formarna. Lägg i mazarinformar av engångstyp och tryck till.

3
Bryt av nedersta delen på sparrisen. Dela resten i mindre bitar och koka mjuka i saltat vatten, ca 3 minuter.

4
Fördela i formarna och strö över ost. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i formarna och grädda i ca 15 minuter.

5
Servera med skinka, crème fraiche och rucola.

Scroll to Top