Du behöver
- mazarinformar i aluminium
- potatisar
- morot
- salladslökar
- 2 dl riven ost
- ägg
- 1.5 dl grädde
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm Chili explosion
Laxröra
150 g varmrökt lax
schalottenlök
1 dl crème fraîche
2 msk hackad dill
salt och peppar
Gör så här
Ugn 200 grader. Smöra formarna och ställ dem på en plåt. Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Skär salladslöken i skivor. Koka grönsakerna på djup tallrik i mikron med 2 msk vatten på hög effekt, ca 2 minuter. Sila bort vattnet. Fördela grönsakerna i formarna. Strö över osten.
Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och chili explosion. Fördela över grönsakerna i formarna. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt dem kallna.
Laxröra: Dra isär laxköttet med en gaffel. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lax, lök och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i en spritspåse av plast. Spritsa klickar på frittatorna vid serveringen.