Minifrittata med rökt laxröra

Du behöver mazarinformar i aluminium potatisar morot salladslökar 2 dl riven ost ägg 1.5 dl grädde 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm Chili...

Du behöver

  • mazarinformar i aluminium
  • potatisar
  • morot
  • salladslökar
  • 2 dl riven ost
  • ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm Chili explosion

Laxröra

150 g varmrökt lax
schalottenlök
1 dl crème fraîche
2 msk hackad dill
salt och peppar

Gör så här

1

Ugn 200 grader. Smöra formarna och ställ dem på en plåt. Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Skär salladslöken i skivor. Koka grönsakerna på djup tallrik i mikron med 2 msk vatten på hög effekt, ca 2 minuter. Sila bort vattnet. Fördela grönsakerna i formarna. Strö över osten.

2

Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och chili explosion. Fördela över grönsakerna i formarna. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt dem kallna.

3

Laxröra: Dra isär laxköttet med en gaffel. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lax, lök och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i en spritspåse av plast. Spritsa klickar på frittatorna vid serveringen.

Scroll to Top