Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st äggula
  • Fyllning

  • 2 dl frysta bär blåbär eller hallon
  • Glasyr

  • 3 msk crème fraîche
  • 2 msk strösocker
  • Garnera med

  • siktat florsocker
  • bär
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Stansa ut rundlar med ett glas eller en stans, ca 6 cm i diameter. Ta bort överflödig deg.

2

Nagga rundlarna med gaffel och pensla med uppvispad äggula. Lägg ut bär på rundlarnas mitt.

3

Grädda pajerna i ­nedre delen av ugnen tills de fått fin färg, ca 8 minuter.

4

Ta ut och placera pajerna på ett galler. Rör ihop crème fraiche och socker tills sockret smälter helt. Ringla ­glasyren över pajerna.

5

Sikta över florsocker, garnera med bär och servera.


Recept