RECEPT FRÅN HJ

Minibondomeletter

Små miniomeletter där vi finner både bacon, lök och ost i. De kan ätas kalla, ljumna eller varma. Grädda gärna dem i små portionsformar som på bilden.

Okänd
8 stycken

Du behöver

  • kokta potatis
  • tomater
  • små schalottenlökar
  • 2 msk klippt gräslök
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 75 g tärnat bacon
  • Stanning

  • ägg
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnera med

  • Kryddgrönt och gräslök

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Skär potatis och tomater i grova bitar. Skala och finhacka löken. Klipp gräslöken.

2

Fördela samtliga ingredienser i smorda eldfasta formar.

3

Vispa samman stanningen och häll över, peta lite med en gaffel så att fyllningen rinner ner lite mellan fyllningen.

4

Grädda omeletterna i ugnens mitt i ca 20–25 minuter. Känn med sticka

5

Tag ut och garnera med kryddgrönt.


Recept