RECEPT FRÅN HJ

Minestronesoppa

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 75 g bacon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 st morot
  • 1 st potatis
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 75 g pasta t ex gemelli
  • färsk basilika
  • Servera med:

  • bröd

Gör så här

1
Strimla baconet och fräs det i en gryta.
2
Skala och hacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna morot och potatis. Lägg ner allt i grytan med baconet och fräs runt alltsammans ett par minuter.
3
Späd med tomater, vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i pastan och koka tills den är klar, enligt anvisningarna på förpackningen. Strö över strimlad basilika och servera med bröd.

Recept