Du behöver
- 1 st kyckling ca 1200 g
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl hönsbuljong
- 1 msk senap fransk
- 1 st röd paprika
- 250 g champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk soja
- salt peppar
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och torka av den. Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett.
2
Lägg över kycklingbitarna i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
3
Skala och skiva lökarna tunt. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Lägg över dem i stekgrytan. Tillsätt buljong, pressad vitlök och senap. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter.
4
Ansa och skiva svampen under tiden. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in.
5
Lägg över fräset i stekgrytan tillsammans med crème fraiche. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris.
Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också.