Midsommartårta med hasselnötter och jordgubbar

Du behöver Botten 8 st äggvitor 4 dl strösocker 100 g hasselnötter 2 msk potatismjöl 2 tsk vaniljsocker Fyllning 5 dl vispgrädde 1.5 l jordgubbar...

Du behöver

Botten

8 st äggvitor
4 dl strösocker
100 g hasselnötter
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Fyllning

5 dl vispgrädde
1.5 l jordgubbar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa äggvitor och socker till en blank maräng. Hacka nötterna fint och blanda med potatismjöl och vaniljsocker. Vänd ner i marängen.

2

Rita två rundlar, ca 27 cm i diameter, på bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

3

Vispa grädden och rensa jordgubbarna. Lägg ihop tårtan med grädde och skivade jordgubbar mellan och toppa med grädde och jordgubbar.

Scroll to Top