RECEPT FRÅN HJ

Middagssallad med kycklingfärs

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk bönor
  • 5 tsk malen chipotle
  • 2 msk flytande honung
  • mk limejuice
  • salt och peppar
  • Sallad

  • avokado
  • 200 g cocktailtomater
  • 250 g finskuren spetskål
  • vårlökar
  • gurka
  • 200 g majs
  • Dressing

  • 3 msk limejuice
  • salt
  • vitlöksklyfta
  • 2.5 msk olivolja
  • .5 tsk finhackad jalapeno
  • Tillbehör

  • inlagda jalapenos
  • Tortillas
  • Garnera med

  • färsk koriander
  • grovhackade cashewnötter

Gör så här

1

Hetta upp oljan i en panna och stek köttet . Häll i bönor, chipotle, honung och limesaft. Stek under omrörning i 5 minuter. Smaka av med slat och peppar.

2

Skär gurka och avokado i tärningar. Halvera tomaterna, skär lökarna. Lägg alla grönsakerna på ett fat med köttet i mitten. Blanda samman dressingen och droppa dne över salladen. Dekorera med cashenötter och koriander.


Recept