Mexikanska kycklingfajitas

Du behöver 500 g kycklingfilé eller lårfilé 2 msk pressad limesaft 2 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 1 tsk chilipulver 2 tsk paprikapulver salt och...

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé eller lårfilé
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 st paprika gul och orange
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 msk rapsolja

Servera med:

tortillabröd
basmatiris kokt
bönor kokta svarta
tomater hackade
crème fraîche

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Rör ihop limesaft, olivolja, pressad vitlök och kryddor, och blanda med kycklingen.

2
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala, dela och skiva löken. Stek paprika och lök och i en stekpanna med rapsolja. Lägg i kycklingen och stek i ca 7 minuter, tills kycklingen är klar.

3
Servera kycklingfräset i värmda tortillabröd med ris, bönor, tomater och crème fraiche.

Scroll to Top