RECEPT FRÅN HJ

Mexikansk tacopanna

Av . Foto: Fabian Björnstjerna och Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g kokta svarta bönor på burk, (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 70 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

1

Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.

2

Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.


Recept