Mexikansk köttfärssoppa med bönor och osttopping

Värmande, gott och lättlagat! Köttfärssoppan blir härligt matig tack vare vita bönor och toppas med en frisk ostkräm. Servera soppan med ett gott bröd.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten zucchini
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1.3 l vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vita bönor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Garnering

1 dl crème fraîche
0.5 dl riven ost

Serveras med

bröd

Gör så här

1

Hetta upp matfettet i en gryta. Tillsätt färsen och fräs den smulig.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och dela i bitar. Ansa och tärna zucchinin. Skala och tärna potatisen i mellanstora tärningar.

3

Vänd ner lök, vitlök, morötter, zucchini och potatis i färsblandningen. Tillsätt tomatpuré och samtliga kryddor och fräs vidare i ca 2 minuter.

4

Tillsätt vatten, fond samt krossade tomater och låt allt koka samman i ca 15 minuter.

5

Skölj bönorna. Vänd ner dem i soppan. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Värm upp.

6

Blanda samman ost och crème fraiche. Toppa soppan med ostkrämen, garnera med kryddgrönt och servera med bröd.

Scroll to Top