RECEPT FRÅN HJ

Melonsallad och kassler med gräslöksslungad färskpotatis

En fräsch melonsallad och smörslungad färskpotatis med gräslök är båda perfekta tillbehör till sommarkasslern.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg melon t ex cantaloupe- eller honungsmelon
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk hackad mynta
  • 3 msk hackad dill
  • Gräslöksslungad färskpotatis:

  • 1 kg färskpotatisar
  • 50 g smör
  • 2 dl hackad gräslök
  • Servera med:

  • tunt skivad kassler

Gör så här

1

Melonsallad: Skär melonköttet i mindre bitar och blanda dem med citronsaft, olja, mynta och dill.

2

Gräslöksslungad färskpotatis: Borsta potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Smält smöret och blanda i gräslöken. Häll smöret över potatisen och blanda om. Servera genast tillsammans med kassler och melonsallad.


Recept