RECEPT FRÅN HJ

Melon, tomat- och fetaostsallad med basilikadressing

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • cantaloupe melon
  • 200 g cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 3 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • Garnera med

  • 0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

1

Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de ”knäpper”. Låt de kallna på en tallrik.

2

Dela melonen tvärs över och gröp ur kärnorna. Ta ett kuljärn och gör kulor av fruktköttet. Skrapa skalhalvorna rena med en sked, så kan de användas till serveringen. Dela tomaterna och skär fetaosten i tärningar. Blanda allt i en skål.

3

Mixa basilikablad, vinäger, olja, salt och peppar till en dressing. Slå hälften över salladen och servera resten vid sidan om. Servera i melonskålen. Toppa med rostade pumpakärnor.


Recept