Melon, tomat- och fetaostsallad med basilikadressing

Du behöver cantaloupe melon 200 g cocktailtomater 150 g fetaost 0.5 kruka basilika 1 msk vit balsamicovinäger 3 msk rapsolja salt och peppar Garnera med...

Du behöver

  • cantaloupe melon
  • 200 g cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 3 msk rapsolja
  • salt och peppar

Garnera med

0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

1

Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de ”knäpper”. Låt de kallna på en tallrik.

2

Dela melonen tvärs över och gröp ur kärnorna. Ta ett kuljärn och gör kulor av fruktköttet. Skrapa skalhalvorna rena med en sked, så kan de användas till serveringen. Dela tomaterna och skär fetaosten i tärningar. Blanda allt i en skål.

3

Mixa basilikablad, vinäger, olja, salt och peppar till en dressing. Slå hälften över salladen och servera resten vid sidan om. Servera i melonskålen. Toppa med rostade pumpakärnor.

Scroll to Top