Du behöver
- 9 st landgångsbröd
- nio landgångsbröd
Fyllning
2 dl crème fraîche
150 g soltorkade tomater i balsamicovinäger
150 g fetaost
2 msk hackad färsk basilika
200 g grillat kycklingkött
salt och peppar
Ostkräm
150 g philadelphiaost
1 dl crème fraîche
salt och peppar
Garnera med
50 g mâchesallad
10 skiva rökt kalkonbröst
1 st avokado
6 st cocktailtomater
färsk basilika
Gör så här
Kantskär bröden. Gör sedan fyllningen. Vispa crème fraichen tjock. Blanda ner hackade soltorkade tomater, smulad fetaost, basilika och tärnat kycklingkött. Salta och peppra.
Lägg tre skivor bröd tätt ihop på ett fat och bred på hälften av fyllningen. Lägg tre skivor bröd tvärs över de första och bred på resten av fyllningen. Lägg på resterande bröd tvärs över de förra skivorna.
Ostkräm: Vispa samman Philadelphiaost och crème fraiche. Salta och peppra. Bred ostkrämen på och runt kanten på tårtan.
Garnering: Skölj och slunga mâchesalladen torr och fäst salladsbladen runt kanten på tårtan. Rulla ihop kalkonskivorna och lägg på tårtan runt kanten. Dela, kärna ur och gröp ur avokado-köttet. Skiva avokadon och lägg mellan kalkonrullarna. Dela tomaterna och lägg dem mellan och i mitten. Garnera med basilikablad.