Du behöver

  • 600 g tomater olika storlekar och färger
  • 1 st hel vitlök
  • 300 g fetaost
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Serveras med: surdegsbröd, olivolja och melonklyftor

    Ugn: 225°

Gör så här

1

Om du använder stora tomater, halvera dessa. Låt små tomater sitta kvar på kvistarna. Placera tomaterna med snittytan uppåt på en plåt.

2

Halvera vitlöken och lägg på plåten med fetaostbitar, bryt osten med fingrarna, det blir bäst.

3

Halvera, kärna ur och finhacka chilifrukten. Lägg på timjan och chili på tomater och ost och ringla över olja och vinäger. Salta och peppra.

4

Blanda om allting och rosta strax under ugnens mitt i 20–25 minuter.

5

Tag ut och garnera med kryddgrönt. Servera med surdegsbröd och melonklyftor.


Recept