Medelhavspaj med Parmesanost

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 2 st plommontomater 10 st körsbärstomater gärna i...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 st plommontomater
10 st körsbärstomater gärna i olika färger
1 msk olivolja
1.5 dl riven parmesanost
0.5 dl hackad basilika
3 st ägg
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop allt mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Skiva plommontomaterna och dela körsbärstomaterna i halvor. Lägg alla tomater på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Baka högt upp i ugnen i 30 minuter. Låt tomaterna svalna.

3

Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strö i ost och basilika. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet.

4

Lägg i tomaterna och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.


Kommentar:
Härlig sommarpaj med nötigt grahamspajskal och smak av italien. Den perfekta picknickpajen, eller varför inte som nattamat!

Scroll to Top