Medaljonger

Du behöver 250 g smör 1 dl strösocker 1 st äggula 5 dl vetemjöl Chokladkräm: 125 g smör 2.5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1...

Du behöver

  • 250 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 5 dl vetemjöl

Chokladkräm:

125 g smör
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Garnera med:

4 dl florsocker
röda cocktailbär
1 msk vatten

Ugn: 200º

Gör så här

1

Hacka samman kallt smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 45 minuter.

2

Kavla ut degen på mjölat bord. Ta ut rundlar som är 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i 6–7 minuter. Låt svalna.

3

Chokladkräm: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.

4

Garnering: Rör ihop florsocker och vatten till en seg glasyr. Bred glasyr på kakorna och lägg på ett bär. Förvara kakorna kallt.

Scroll to Top