Mazarinsnitt med lingonsylt

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 0.5 dl strösocker 100 g smör 1 st ägg Fyllning: 200 g mandelmassa 2 st ägg 50...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg

Fyllning:

200 g mandelmassa
2 st ägg
50 g smör
5 st bittermandel

Glasyr:

2.5 dl florsocker
0.5 dl lingonsylt

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kyl i 30 minuter.

2

Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med ägg, rumsvarmt smör och rivna bittermandlar i en skål.

3

Ta upp och kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en form 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och lingonsylt i en skål och glasera kakan. Låt stelna och skär kakan i trekanter.

Scroll to Top