Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 st ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
2 st ägg
50 g smör
5 st bittermandel
Glasyr:
2.5 dl florsocker
0.5 dl lingonsylt
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kyl i 30 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med ägg, rumsvarmt smör och rivna bittermandlar i en skål.
Ta upp och kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en form 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och lingonsylt i en skål och glasera kakan. Låt stelna och skär kakan i trekanter.