RECEPT FRÅN HJ

Mazarinkaka med persika

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning:

  • 2 st persikor 2-3 stycken
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Ugn: 200º/175º

    8 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret däri. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant. Nagga och förgrädda i 10 minuter, 200º.
3
Dela persikorna och skär i klyftor. Lägg i formen. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
4
Riv mandelmassan och rör i. Arbeta in äggen ett i taget och till sist mjölet. Bred över persikorna och grädda i 40 minuter, 175º.
5
Låt svalna. Rör ihop glasyren och ringla över kakan.

Recept