RECEPT FRÅN
Mazarinkaka med persika
Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 125 g smör
- 1 msk mjölk
- 2 st persikor 2-3 stycken
- 50 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g mandelmassa
- 2 st ägg
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl florsocker
- 1 msk vatten
Fyllning:
Glasyr:
Ugn: 200º/175º
8 bitar
Gör så här
1
Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret däri. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant. Nagga och förgrädda i 10 minuter, 200º.
3
Dela persikorna och skär i klyftor. Lägg i formen. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
4
Riv mandelmassan och rör i. Arbeta in äggen ett i taget och till sist mjölet. Bred över persikorna och grädda i 40 minuter, 175º.
5
Låt svalna. Rör ihop glasyren och ringla över kakan.