Mazarinkaka med persika

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 msk strösocker 125 g smör 1 msk mjölk Fyllning: 2 st persikor 2-3 stycken 50 g smör 1 dl...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 msk mjölk

Fyllning:

2 st persikor 2-3 stycken
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
2 st ägg
1 msk vetemjöl

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 200º/175º

8 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret däri. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2
Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant. Nagga och förgrädda i 10 minuter, 200º.

3
Dela persikorna och skär i klyftor. Lägg i formen. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.

4
Riv mandelmassan och rör i. Arbeta in äggen ett i taget och till sist mjölet. Bred över persikorna och grädda i 40 minuter, 175º.

5
Låt svalna. Rör ihop glasyren och ringla över kakan.

Scroll to Top