Mazarinkaka med citrus

Du behöver 100 g sötmandel 2 st bittermandel 2 st potatis kokta 75 g smör eller margarin 1.5 dl socker 2 st ägg 1 st...

Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 2 st bittermandel
  • 2 st potatis kokta
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 st lime rivet skal

Glasyr:

3 dl florsocker
1.5 msk apelsin pressad

Garnera med:

kumquats och limequats
citronmeliss

Ugn: 175°

8-10 bitar

Gör så här

1
Mal all mandel i en mandelkvarn. Riv potatisen fint. Rör rumstempererat smör och socker poröst med elvisp och vispa i äggen ett i taget.

2
Blanda i mandel, potatis och citrusskal. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i 30 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Blanda florsocker och apelsinsaft och glasera kakan. Garnera med delade frukter och citronmeliss.

Scroll to Top