Mazariner

Du behöver 150 g smör 0.75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4.5 dl vetemjöl 1 st ägg Fyllning: 120 g sötmandel 85 g smör 2...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg

Fyllning:

120 g sötmandel
85 g smör
2 dl florsocker
2 st ägg

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vatten
röd hushållsfärg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, socker, vaniljsocker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt med elvisp. Rör i äggen och till sist mandeln.

3
Smörj mazarinformarna med smör om du inte använder pappersformar. Tryck ut degen i formarna eller kavla ut den och ta ut rundlar som är lite större än formarna och lägg i degen.

4
Fördela mandelsmeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Låt svalna.

5
Glasyr: Rör ihop florsocker, vatten och några droppar hushållsfärg och glasera kakorna.

Scroll to Top