Du behöver
- 150 g smör
- 0.75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
Fyllning:
120 g sötmandel
85 g smör
2 dl florsocker
2 st ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten
röd hushållsfärg
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka ihop smör, socker, vaniljsocker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt med elvisp. Rör i äggen och till sist mandeln.
3
Smörj mazarinformarna med smör om du inte använder pappersformar. Tryck ut degen i formarna eller kavla ut den och ta ut rundlar som är lite större än formarna och lägg i degen.
4
Fördela mandelsmeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Låt svalna.
5
Glasyr: Rör ihop florsocker, vatten och några droppar hushållsfärg och glasera kakorna.