Du behöver
- 100 g majsmjöl
- 100 g majsstärkelse
- 1 tsk fiberhusk
- 100 g smör
- 1 st ägg
- 1 msk vatten
- 2 msk strösocker
Fyllning:
200 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg
Glasyr:
2.5 dl florsocker
2 msk vatten
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk, smöret i bitar, ägg, kallt vatten och socker i matberedare och kör tills det nästan bildas en deg.
2
Ta upp och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och tryck ut bitarna i en aluminiumformar.
3
Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Rör i äggen och blanda väl. Fördela smeten i formarna.
4
Grädda strax under mitten i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.
5
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.