Mazariner

Du behöver 100 g majsmjöl 100 g majsstärkelse 1 tsk fiberhusk 100 g smör 1 st ägg 1 msk vatten 2 msk strösocker Fyllning: 200...

Du behöver

  • 100 g majsmjöl
  • 100 g majsstärkelse
  • 1 tsk fiberhusk
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk strösocker

Fyllning:

200 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg

Glasyr:

2.5 dl florsocker
2 msk vatten

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk, smöret i bitar, ägg, kallt vatten och socker i matberedare och kör tills det nästan bildas en deg.

2
Ta upp och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och tryck ut bitarna i en aluminiumformar.

3
Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Rör i äggen och blanda väl. Fördela smeten i formarna.

4
Grädda strax under mitten i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.

5
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.

Scroll to Top