Du behöver
- 1 dl matvete
- 100 g plommon
- 1 tsk rapsolja
- 0.5 tsk torkad timjan
- salt peppar
- spetskål ca 250 g
- 0.5 st rödlök
- 100 g ärter
- 50 g fetaost tärnad
Dressing:
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk strösocker
2 tsk rapsolja
salt peppar
Gör så här
1
Koka matvetet i saltat vatten enligt anvisningarna på för-packningen. Spola i kallt i vatten och låt rinna av.
2
Skär plommonen i tunna klyftor och stek dem i en stekpanna med olja, 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt svalna.
3
Skär bort stocken i kålen och strimla kålen fint. Skala och hacka löken. Smula eventuellt fetaosten i mindre bitar. Blanda matvete, plommon, kål, lök, ärter och fetaost.
4
Dressing: Vispa ihop citronskal, citronsaft, socker, olja, salt och peppar och häll över salladen.