Marsipanlimpa med apelsin

Marsipanlimpan är en riktig klassiker på julens gottebord. Fyllningen kan varieras på många olika sätt. Här har vi använt pistaschnötter men du kan ta andra nötter eller mandlar.

15 bitar

Du behöver

  • 500 g marsipan
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 100 g nougat
  • 40 g pistagenötter

Garnera med

75 g mörk choklad
50 g dubbelnougat
apelsinzest

Gör så här

1

Riv mandelmassan grovt. Blanda den med apelsinskal och saft. Kavla ut till en platta, 25×20 cm på bakplåtspapper.

2

Värm nougaten några sekunder i mikro och bred den över marsipanen. Hacka pistagenötterna och strö över. Rulla ihop rullen från långsidan. Låt den ligga i kylen i 30 minuter.

3

Smält chokladen över vattenbad. Pensla limpan runt om med smält choklad. Garnera med hyvlad nougat och apelsinzest.

Scroll to Top