Marockansk kycklingryta med couscous

Du behöver 900 g kyckingben 2 st gula lökar 3 st vitlöksklyftor 1 tsk kardemummakärnor mortlade 0.5 tsk kanel 0.5 tsk cayennepeppar 1 msk neutral...

Du behöver

  • 900 g kyckingben
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk kardemummakärnor mortlade
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • hönsbuljongtärning
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Couscous:

3 dl couscous
0.5 tsk gurkmeja
1 msk neutral olja
3 dl vatten
0.5 tsk salt
1 dl russin

Gör så här

1

Dra loss en del av skinnet från kycklingbenen. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon min.

2

Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Bryn kycklingbenen i het stekpanna i lite olja. Salta och peppra. Lägg över i grytan och låt sjuda under lock ca 40 minuter.

3

Couscous: Fräs couscousen och gurkmeja i olja. Dra kastrullen från värmen och häll i kokande vatten och salt, rör om. Låt stå under lock ca 10 minuter. Blanda ner russin i couscousen och servera med grytan.

Scroll to Top