Du behöver
- 900 g kyckingben
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk kardemummakärnor mortlade
- 0.5 tsk kanel
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 msk neutral olja
- 3 msk tomatpuré
- 5 dl vatten
- hönsbuljongtärning
- 1 msk neutral olja till stekning
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Couscous:
3 dl couscous
0.5 tsk gurkmeja
1 msk neutral olja
3 dl vatten
0.5 tsk salt
1 dl russin
Gör så här
Dra loss en del av skinnet från kycklingbenen. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon min.
Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Bryn kycklingbenen i het stekpanna i lite olja. Salta och peppra. Lägg över i grytan och låt sjuda under lock ca 40 minuter.
Couscous: Fräs couscousen och gurkmeja i olja. Dra kastrullen från värmen och häll i kokande vatten och salt, rör om. Låt stå under lock ca 10 minuter. Blanda ner russin i couscousen och servera med grytan.