Marockansk kycklinggryta

En spännande kycklinggryta med marockansk smak!

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 0.5 tsk kanel mald
  • 0.5 tsk ingefära mald
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 11 st steklök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 msk pressad citronsaft
  • citronskal strimlat av 1

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i 8-10 bitar. Skölj och torka av dem. Gnid in bitarna med alla kryddorna. Bryn kycklingbitarna vackert gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem.

2
Skala lökarna. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt på svag värme 8-10 minuter så att det blir mjukt och glansigt.

3
Lägg tillbaka kycklingbitarna och tillsätt buljong, pressad citronsaft, koriander och fint strimlat citronskal. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40-45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud couscous till.


Kommentar:
Vill du ha en tjockare sås, kan du reda av den med lite maizenaredning.

Scroll to Top