Du behöver
- 1 st kyckling
- 0.5 tsk kanel mald
- 0.5 tsk ingefära mald
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 11 st steklök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 0.5 dl färsk koriander
- 5 dl hönsbuljong
- 2 msk pressad citronsaft
- citronskal strimlat av 1
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i 8-10 bitar. Skölj och torka av dem. Gnid in bitarna med alla kryddorna. Bryn kycklingbitarna vackert gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem.
2
Skala lökarna. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt på svag värme 8-10 minuter så att det blir mjukt och glansigt.
3
Lägg tillbaka kycklingbitarna och tillsätt buljong, pressad citronsaft, koriander och fint strimlat citronskal. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40-45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud couscous till.
Vill du ha en tjockare sås, kan du reda av den med lite maizenaredning.