Marinerade räkor med rouillesås

Du behöver 1 kg räkor frysta av lite större storlek 1 st röd chilifrukt 2 msk olivolja 1 st citron rivet skal 1 msk pressad...

Du behöver

  • 1 kg räkor frysta av lite större storlek
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • färsk koriander

Rouillesås:

4–6 portioner:

2 st äggulor
1 st vitlöksklyfta
0.25 g saffran
0.5 msk dijonsenap
1 msk chilisås av ketchuptyp
3 dl rapsolja
1 st röd chilifrukt
1 krm sambal oelek
flingsalt

Gör så här

1
Sås: Vispa ihop äggulor, pressad vitlök, saffran, senap och chilisås. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Häll inte för snabb, gulorna måste hinna ta upp all olja innan nya droppar tillsätts, annars skär såsen sig.

2
Kärna ur och hacka chilin. Blanda i chili och sambal oelek. Smaka av med salt.

3
Tina räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Behåll skalet på.

4
Kärna ur och hacka chilin. Blanda chili, olja, citronskal och -saft och pressad vitlök.

5
Vänd ner räkorna och låt dem marinera i kylen i 1–2 timmar.

6
Trä upp räkorna på spett och grilla snabbt över glöd. Strö över flingsalt och hackad koriander och servera med rouillesåsen.

Scroll to Top