Marinerade kycklingburgare

Serveras med frisk gurkyoghurt och färsk grillad ananas.

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar

Marinad:

1 msk olivolja
2 tsk honung
1 tsk citron pressad saft
1 tsk färsk ingefära riven
2 tsk oystersås

Gurkyoghurt:

0.25 st gurka
1.5 dl grekisk yoghurt

Tillbehör:

4 skiva färsk ananas
salladsblad
rödlöksringar ev
4 st hamburgerbröd eller surdegsbröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Halvera kycklingfiléerna på längden. Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen i den, ca 30 minuter.

2
Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten.

3
Grilla kycklingfiléerna. Salta och peppra. Grilla även ananas och bröd. Fyll brödet med sallad, gurkyoghurt, ananas och kyckling.

Scroll to Top