Marinerad kycklingfilé med hackade örter

Du behöver 1 kg kycklingfilé 2 tsk paprikapulver salt och peppar 2 msk smör Marinad: 3 msk olivolja 1 msk kalvfond 1 msk soja 1...

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Marinad:

3 msk olivolja
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk pressad citronsaft
1 dl hackade örter

Garnera med:

timjan
oregano
persilja
citronskal

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa kycklingen. Blanda kryddorna och gnid in filéerna med blandningen. Bryn dem runt om i smör i stekpanna. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 72°.

2

Låt kycklingen vila i 10 minuter. Skär den i skivor. Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Blanda runt och marinera i kyl i 2 timmar.

3

Lägg upp kycklingen och ringla lite av marinaden över. Garnera med örter och citronskal.

Scroll to Top