Marinerad getost med parmaskinka

Den läckra förrätten, marinerad getost med parmaskinka, görs i förväg och ställs kallt tills den ska serveras.

Du behöver

  • 8 skiva parmaskinka
  • 200 g getost

Marinad:

1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
0.25 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 dl mandel rostad flagad
1 st schalottenlök finhackad
1 dl persilja grovhackad
rucolasallad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ta bort mögelkanterna från getosten och dela den i mindre bitar.

2
Blanda oljan med vinäger och honung. Smaksätt med salt och svartpeppar. Häll marinaden över osten.

3
Blanda mandel, lök och persilja med osten och låt det stå och dra en stund.

4
Rulla in osten i parmaskinkan, spara lite ost till garnering.

5
Lägg rullarna på rucolasallad och häll över lite av den marinerade osten. Ställ rätten kallt tills den ska serveras.

Scroll to Top