Marinerad fläskfilé med rosmarin, citron och chili

Du behöver 800 g fläskfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald 2 msk smör eller margarin Dressing: 0.75 dl olivolja 1 msk honung 1...

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör eller margarin

Dressing:

0.75 dl olivolja
1 msk honung
1 st citron strimlat skal och pressad saft
2 msk rosmarin finhackad färsk
1 st chilipeppar röd spansk
0.5 dl oliver skivade svarta
1 st vitlöksklyfta
2 msk kapris
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar stött

Servera med:

sallad
bröd

Gör så här

1
Putsa filéerna. Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer i köttet och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65º. Låt kallna.

2
Skiva köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat.

3
Dressing: Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar. Häll dressingen över köttet ett par timmar före servering. Servera med sallad och bröd.

Scroll to Top