Marinerad fläskfilé

Du behöver 2 st fläskfilé à ca 500 g 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald 2 msk smör Marinad: 0.5 dl olivolja 1 st...

Du behöver

  • 2 st fläskfilé à ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör

Marinad:

0.5 dl olivolja
1 st citron strimlat skal och pressad saft
1 msk rosmarin finhackad färsk
1 st chilipeppar röd spansk
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar stött

Gratinering:

12 st marinerade soltorkade tomater
200 g fetaost
125 g mozzarella riven

Garnera med:

färsk rosmarin

Servera med:

potatis kokt
sallad

Ugn:175º/225º

Gör så här

1
Putsa, salta och peppra filéerna. Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i ugn på 175º tills innertemperaturen är 65º. Det tar ca 25 minuter. Låt köttet svalna.

2
Skiva köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp dem på ett ugnssäkert serveringsfat.

3
Marinad: Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet. Täck fatet med plastfolie och låt köttet marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten.

4
Blanda hackade soltorkade tomater, smulad fetaost och riven mozzarella och fördela över köttet. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med rosmarin och servera med kokt potatis och sallad.

Scroll to Top