Marinerad fläskfilé

Du behöver 600 g fläskfilé 1 msk smör eller margarin Marinad 1: 1 msk hoisinsås 2 msk soja 1 msk olja 1 tsk socker Marinad...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin

Marinad 1:

1 msk hoisinsås
2 msk soja
1 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2:

3 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
0.75 dl olivolja
0.5 tsk salt
1 tsk socker
2 krm svartpeppar
0.5 dl hackad persilja
citron skal av 1

Servera med:

potatisgratäng

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med köttet. Vänd runt köttet i påsen och förvara i kyl i 1 dygn.

2
Torka av köttet och bryn runt om i smör. Passa noga för det bränns lätt. Sätt i en köttermometer och stek klart i ugn tills innertemperaturen är 65°.

3
Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva upp köttet.

4
Blanda marinad 2 och skeda över köttet. Servera med potatisgratäng.


Kommentar:
Hoisinsås är en kinesisk sås gjord på sojabönor och används bl a till marinader, att smaksätta med vid stekning och grillning av kött och fågel. Finns att köpa färdig i större livsmedelsbutiker.

Scroll to Top