Marinerad fläskfilé

Du behöver 2 st fläskfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald 2 msk smör Marinad: 0.5 dl olivolja 1 st citron strimlat skal och...

Du behöver

  • 2 st fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör

Marinad:

0.5 dl olivolja
1 st citron strimlat skal och pressad saft
1 msk rosmarin finhackad färsk
1 st chilipeppar röd spansk
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar stött

Gratinering:

12 st marinerade soltorkade tomater
200 g fetaost
125 g mozzarella riven

Garnera med:

färsk rosmarin

Servera med:

potatis kokt
sallad

Gör så här

1
Putsa filéerna. Salta, peppra och dela dem på mitten. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga i ugnen på 175º tills temperaturen är 65º, ca 25 minuter. Låt svalna.

2
Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnsfast serveringsfat.

3
Marinad: Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet. Täck fatet med plastfolie och låt köttet marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten.

4
Blanda hackade soltorkade tomater, smulad fetaost och riven mozzarella och fördela över köttet. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med rosmarin och servera med kokt potatis och sallad.

Scroll to Top