Margaretatårta

En riktig kondistårta.

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 st äggulor
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker äkta
2 dl hallonsylt

Garnering:

500 g mandelmassa
2.5 st äggvitor
1 dl mandelspån
hallon

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten.

2
Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, och grädda i 35 minuter. Låt svalna.

3
Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar.

4
Låt svalna och rör i vaniljsocker. Dela bottnen i tre delar. Bred vaniljkräm på den första och sylt på den andra. Lägg ihop tårtan.

5
Riv mandelmassan och blanda den med äggvita till spritsbar konsistens. Bred ett tunt lagen runt om och ovanpå.

6
Spritsa rutmönster ovanpå och tryck fast mandelspån på kanten. Grädda i 200°, ca 10 minuter, tills den fått fin färg. Dekorera med hallon.

Scroll to Top