Du behöver
- äggvitor
- 5 dl strösocker
- 100 g mörk choklad
Fläderkräm
2.75 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
1.5 dl flädersaft
äggulor
.5 msk maizena majsstärkelse
3 dl vispgrädde
Garnera med
jordgubbar
Gör så här
Ugn 150 grader. Blanda äggvitor och socker i en skål som ställs över vattenbad. Vispa för hand tills sockret lösts upp och smeten är 60 grader. Ta skålen av värmen och vispa med maskin tills marängen är sval.
Smält chokladen över vattenbad och vänd ner den lite slarvigt i marängen. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.
Koka upp grädde, socker och saft. Vispa ihop äggulor och majsstärkelse i en skål. Häll den varma grädden över under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna. Blanda den kalla krämen med vispad grädde.
Bred krämen över marängen och toppa med jordgubbar och fläderblommor. Servera med extra jordgubbar och eventuellt vispad grädde.