Marängtårta med fläderkräm

Du behöver äggvitor 5 dl strösocker 100 g mörk choklad Fläderkräm 2.75 dl vispgrädde 0.5 dl strösocker 1.5 dl flädersaft äggulor .5 msk maizena majsstärkelse...

Du behöver

  • äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad

Fläderkräm

2.75 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
1.5 dl flädersaft
äggulor
.5 msk maizena majsstärkelse
3 dl vispgrädde

Garnera med

jordgubbar

Gör så här

1

Ugn 150 grader. Blanda äggvitor och socker i en skål som ställs över vattenbad. Vispa för hand tills sockret lösts upp och smeten är 60 grader. Ta skålen av värmen och vispa med maskin tills marängen är sval.

2

Smält chokladen över vattenbad och vänd ner den lite slarvigt i marängen. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.

3

Koka upp grädde, socker och saft. Vispa ihop äggulor och majsstärkelse i en skål. Häll den varma grädden över under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna. Blanda den kalla krämen med vispad grädde.

4

Bred krämen över marängen och toppa med jordgubbar och fläderblommor. Servera med extra jordgubbar och eventuellt vispad grädde.

Scroll to Top